Daruri nevăzute

La fel cum în Univers nimic nu este  static, ci totul e în mișcare, așa și   Ființa  noastră  interacţionează permanent cu Corpul Universului.   Scânteia divină din noi, sufletul, conştiinţa noastră  totul este în neîncetată legătură cu Creatorul, cu Dumnezeu.

Energia noastră este în legătură cu energia Cosmosului.

Ştiind toate acestea, conştientizăm faptul că suntem într-un schimb constant şi dinamic cu tot ce e în jurul nostru, deci mintea, sufletul, spiritul şi corpul nostru fizic sunt într-o permanentă comunicare,  prin a dărui şi a primi.

Când ne cunoaştem pe noi, sau ne ocupăm să vedem, cu sinceritate, cine suntem,  observăm că avem parte de ceea ce dăruim.

Relaţiile umane înseamnă a dărui şi a primi.

A dărui şi a primi sunt cele două caracteristici ale fluxului energiei universale.

Să dăruim lucruri valoroase şi totul se multiplică, dar să nu dăruim dacă nu simţim cu adevărat că facem acest lucru din propria voinţă.

Când dăruim ceva să facem cu bucurie acest gest, cu o minte fericită.

Uneori nu putem dărui ceva în mod concret, dar și numai  gândul că am vrea să dăruim este benefic.

 

Nu am posibilităţi să fac cadouri materiale, dar îmi fac timp să dăruiesc Rugăciuni, fără să le spun, celor din jurul meu, sau dacă aud despre cineva că are o problemă, chiar dacă nu cunosc acea persoană, mă rog la Dumnezeu pentru ea.

Ştim cu toţii că formele cele mai eficiente de dăruire sunt cele subtile, nevăzute, nemateriale.

Când putem dărui: 

Atenţie,  Afecţiune, Respect, Apreciere, Iubire, Rugăciuni facem cele mai scumpe daruri.

Să facem urări pozitive mental pentru cei din jurul nostru. Gândul nostru îi va ajuta. Nu trebuie să spunem verbal, dar dacă avem ocazia, cuvintele noastre  să fie blânde, energizante, pline de Iubire.

Ştim că noi culegem ceea ce semănăm.   Să facem acţiuni care să fie spre binele celor din jurul nostru.

  Jeniţa  Dodiță  Naidin

Luni, 12  Februarie 2018