E. TOLLE: „Oriunde v-aţi afla, fiţi complet prezent”- 2 –

arta florilor presate a prof. Ileana RUS. foto jenita naidin

Continuăm să medităm împreună la câteva cuvinte scrise de  ECKHART  TOLLE,  aşa cum am început în ziua de 10.10. 2020. 

ECKHART  TOLLE nu s-a aliniat niciunei tradiţii sau religii, dar nici nu a respins vreouna. Învăţăturile sale transmit un mesaj simplu şi în acelaşi timp profund, cu claritatea şi simplitatea vechilor maeştri spirituali: 

există o cale către eliberarea de suferinţă şi dobândirea păcii interioare.

Deci, să citim cu atenţie din operele sale mai departe, în continuarea textului de ieri:

„În cazul în care treceţi la acţiune – schimbând situaţia sau ieşind din ea – mai întâi renunţaţi la negativism, dacă este posibil. Acţiunile care vin din observarea a ceea ce este necesar sunt mai eficiente decât cele care vin dintr-o atitudine negativistă.

Orice acţiune este mai bună decât lipsa acţiunii, mai ales dacă aţi fost blocat într-o situaţie nefericită mult timp. Dacă este vorba de o greşeală, cel puţin învăţaţi ceva, astfel încât cazul respectiv să nu mai fie o greşeală. Dacă rămâneţi blocat, nu învăţaţi nimic.  Frica vă împiedică să treceţi la fapte?  Recunoaşteţi frica, observaţi-o, îndreptându-vă atenţia asupra ei, fiţi complet prezent.  Aceasta va distruge legătura dintre frică şi gândirea dumneavoastră.

Nu lăsaţi frica să vă inunde mintea. Folosiţi puterea momentului prezent. Frica nu o poate învinge.

Dacă într-adevăr nu există nici un lucru pe care l-aţi putea face pentru a schimba starea de lucruri aici şi acum şi dacă nu puteţi ieşi din situaţie, atunci acceptaţi în totalitate să vă aflaţi aici şi acum, renunţând la orice rezistenţă interioară. Sinele fals şi nefericit, care iubeşte sentimentul de suferinţă, de ură, care adoră să-şi plângă de milă nu va mai putea supravieţui în acest caz. Această atitudine se numeşte abandonare.  Abandonarea nu înseamnă slăbiciune. Ea implică o mare putere. Numai o persoană care s-a abandonat pe sine are acces la puterea spirituală. Abandonându-vă, obţineţi o eliberare interioară în raport cu situaţia.  Atunci s-ar putea să constataţi că situaţia se schimbă fără să mai fie nevoie să faceţi vreun efort. Oricum sunteţi liber.

Sau există un lucru pe care „ar trebui” să-l faceţi, dar pe care nu-l faceţi? Ridicaţi-vă şi faceţi acest lucru chiar acum. Ca alternativă, puteţi să vă acceptaţi pe deplin inactivitatea, lenea sau pasivitatea din acest moment, dacă aceasta este alegerea dvs..   Trăiţi complet acest sentiment. Savuraţi-l. Fiţi cât puteţi de leneş sau de inactiv. Dacă trăiţi conştient şi complet sentimentul, veţi scăpa curând de el. Sau poate nu. Oricum, nu mai există niciun conflict interior, rezistenţă sau negativism.

Sunteţi stresat?  Sunteţi atât de ocupat să ajungeţi în viitor, încât prezentul este redus la un simplu mijloc de a ajunge acolo? Stresul este provocat de faptul că vă aflaţi „aici”, dar doriţi  să fiţi „acolo”, sau de faptul că vă aflaţi  în prezent, dar căutaţi să trăiţi în viitor.  Este o scindare care vă consumă interior foarte mult.  A crea şi a trăi cu această sciziune interioară este o nebunie.

[…]

Lăsaţi trecutul să moară în fiecare moment. Nu aveţi nevoie de el. Faceţi referire la el numai atunci când este relevant pentru prezent. 

Simţiţi puterea acestui moment şi plenitudinea  Fiinţei.  Făceţi-vă simţită prezenţa.

[…]

Viaţa este  Fiinţa dvs. profundă. ”.

Toamna foto jenita naidin

***

Voi continua să citim împreună din experienţa de viaţă şi ca învăţător a lui  ECKHART  TOLLE.  În ultimul deceniu  el a devenit un profesor de talie mondială, un suflet de aur, cu un mesaj ales, unul pe care l-au împărtăşit atât Hristos, cât şi  Buddha:  iluminarea poate  fi atinsă aici şi acum. Ne putem elibera de  suferinţă,  de anxietate  şi de nevroză. Pentru aceasta însă trebuie să ajungem să înţelegem  rolul pe care  îl jucăm în generarea propriei dureri;   

propria noastră minte ne creează problemele, nu alte persoane, nu  „lumea exterioară”.  Mintea noastră, cu fluxul ei constant de gânduri despre trecut şi griji în ce priveşte viitorul. Facem marea greşeală de a ne  identifica propriei minţi, gândindu-ne că acesta este eul nostru _ când, de fapt, suntem Fiinţe mult mai evoluate şi în conexiune cu Cosmosul.

 Deci, să ne conectăm la Fiinţa noastră, să ne conectăm  la Dumnezeu care ne-a dat Viaţa.     

FIŢI  BINECUVÂNTAŢI!

Cu Iubire şi Recunoştinţă

Jeniţa Dodiţă Naidin 

Duminică, 11 Octombrie 2020

MULȚUMESC! Luminița MANEA

Venim din Infinit, Plecăm în Infinit.

Suntem pe Pământ atât cât ne îngăduie Dumnezeu.