ECKHART TOLLE – Oriunde v-aţi afla, fiţi complet prezent -3-

Fotografie a Luminiței MANEA

Citim şi azi, 16. 10. 2020,  câteva cuvinte scrise de  ECKHART  TOLLE,  aşa cum am început în ziua de 10.10. 2020. 

ECKHART  TOLLE nu s-a aliniat niciunei tradiţii sau religii, dar nici nu a respins vreouna. Învăţăturile sale transmit un mesaj simplu şi în acelaşi timp profund,

mesaj care urmează  claritatea şi simplitatea vechilor maeştri spirituali, şi care este acesta:

există o cale către eliberarea de suferinţă şi dobândirea păcii interioare.

Deci, să citim cu atenţie din operele sale mai departe:

„Aşteptarea este o dispoziţie mentală. În principiu, înseamnă  să doreşti viitorul; să nu doreşti prezentul. Nu îţi doreşti ceea ce ai şi vrei ceea ce nu ai.

Orice aşteptare creează în inconştient un conflict interior între a te afla aici şi acum, unde de fapt nu vreţi să vă aflaţi, şi viitorul proiectat, în care aţi dori să trăiţi. Acest lucru vă reduce foarte mult calitatea vieţii, făcându-vă să pierdeţi prezentul.

Nu este nimic rău în a te strădui să-ţi îmbunătăţeşti situaţia de viaţă. Bineînţeles că vă puteţi îmbunătăţi situaţia de viaţă, dar nu vă puteţi îmbunătăţi viaţa. Viaţa este factorul primar.Viaţa este  Fiinţa dvs. profundă. Ea este deja desăvârşită, completă, perfectă. 

 Situaţua dvs. de viaţă constă în circumstanţe şi experienţe personale. Nu este nimic rău în a-ţi  fixa obiective şi a încerca să realizezi anumite lucruri. Greşeala constă în folosirea lor ca substitut pentru sentimentul vieţii, pentru Fiinţă. Singurul punct de acces către acest sentiment este  ACUM.  Sunteţi ca un arhitect care nu acordă nici un fel de atenţie fundaţiei unei clădiri, dar investeşte o mulţime de  timp pentru suprastructură.

De exemplu, mulţi oameni aşteaptă prosperitatea. Ea nu poate veni în viitor.

Când respectaţi, recunoaşteţi şi acceptaţi pe deplin realitatea prezentă – locul în care vă aflaţi, cine sunteţi, ce faceţi chiar acum -, când  acceptaţi pe deplin ceea ce aveţi, sunteţi recunoscător pentru Fiinţă. Recunoştinţa pentru momentul prezent  şi plenitudinea vieţii de acum este adevărata prosperitate. Ea nu poate veni în viitor. Apoi, în timp, această prosperitate se va manifesta în cazul Dvs. în diferite feluri. ”.   

***

ICOANA Sfintei Paraschiva. foto Luminita Manea

Să ne conectăm la Fiinţa noastră, să ne conectăm  la Dumnezeu care ne-a dat Viaţa.

Viaţa Sufletului pe Pâmânt în trupul fizic este cât o clipită din Infinit şi nu ne-a fost dată ca să nu ne poată fi luată.

Să trăim cu Smerenie, Bunătate şi cu gândul că suntem temporari aici şi mereu îndreptat către Dumnezeu.  Cu mintea la Dumnezeu, pe cât se  poate permanent, nu putem greşi, suntem senini şi nu ne tulbură nimic ce vine din exterior.  Interiorul nostru e plin de Pace.

FIŢI  BINECUVÂNTAŢI!

Cu Iubire şi Recunoştinţă

Jeniţa Dodiţă Naidin 

Vineri, 16 Octombrie 2020

Venim din Infinit, Plecăm în Infinit.

Suntem pe Pământ atât cât ne îngăduie Dumnezeu.

***********************************************************************