Florin-Nicolae Ionescu – Negocierea ca relaţie socială

1 iasomie Image7247

 

Studiind lucrări de specialitate în domeniu, dar aducându-şi, printr-o muncă de cercetare,

şi propria contribuţie,  Florin-Nicolae Ionescu a realizat o lucrare de interes în rândul sociologilor, mai ales, dar şi a liderilor de sindicate, intitulată:

Negocierea ca relaţie socială.

Sunt necesare asemenea cărţi, iar la sfârşitul lecturii pe care am făcut-o din 2014, când am primit cartea, încet, încet, printre picături din timpul, am notat că avem în faţă o lucrare  ştiinţifică de nivel ce merită aprecierea noastră şi care reprezintă un studiu ce dorim să fie în biblioteci.

Cartea a fost publicată  în Colecţia Sociologie contemporană la Editura Beladi (Craiova), 2014.

Fiind vorba de un autor tânăr, am să evit menţionarea în public  a unor inadvertenţe, chiar erori, urmând să i le prezit personal, dacă îmi va cere, şi care, desigur, vor fi sesizate de cei care vor citi la rândul lor.

Pentru încurajare, voi arăta câteva lucruri pozitive, anume,  că se vede din acest volum, de 368 pagini, o preocupare a autorului pentru a prezenta problematica propusă într-un mod amplu, cât mai complet, mai rotund şi ca urmare a unui volum mare de muncă pentru documentare.

Voi aminti  capitolele mari ale cărţii ce sunt structurate fericit pe subcapitole, încât cei interesaţi se pot duce facil acolo unde au nevoie să citească respectiva temă căutată.

Iată structura în Capitole a acestei cărţi:

I Conceptul de relaţie socială în gândirea sociologică;

II Conceptul de negociere în gândirea sociologică;

III Principalii actori sociali implicaţi în procesul negocierii;

IV Direcţii metodologice de cercetare a procesului negocierii;

V Studiu cu privire la procesul de negociere în contextul  relaţiilor sociale;

VI Studiu cu privire la procesul de negociere în sfera dialogului social tripartit

VII Concluzii.

Felicităm autorul şi îi dorim să scrie mai departe, mai ales că întrezărim a avea o putere reală de documentare prin vizitarea unor autori importanţi naţionali şi internaţionali în domeniul ce îl interesează.

Cu Iubire și Recunoștință

Duminică, 14 Mai 2017

Jeniţa Dodiță  Naidin

iasom lumi Image7248