Iisus Hristos – Forţa spirituală

 

 

Azi, 18  Septembrie 2017, la rugămintea unei Familii din București am adus pe Prima pagină acest  articol pe care l-am publicat demult, dar am corectat greșeli de tipar și am adăugat poze.

ramură cu flori albe foto jeniţa naidinprima foto j n catapeteasmă COZIA

 

 

Astăzi,  Duminică, 17 iunie 2012, vă invit să continuăm o lectură deosebit de folositoare din  lucrarea HRISTOS,  PRIETENUL  CLIPELOR  DE GREA  ÎNCERCARE, autor Georges Barbarin, lucrare esenţială pentru spiritul nostru.

În data de 9 iunie 2012, când am cules la calculator textul postat atunci, am ajuns la cuvintele lui Georges Barbarin pe care le citim astăzi.

În timp ce scriu la calculator mă întreb:

Oare Preotului martir, Tudor Marin, al cărui suflet a plecat la Dumnezeu ieri în timp ce se afla în biserica în care slujea îi era  frică cu privire la trupul său? Credem că nu, din moment ce se afla la datorie. România este consternată de  această moarte survenită în biserica ce se află în Piaţa Unirii din Focşani.

Prin  ceea  ce vorbesc specialiştii în domeniul sufletului(psihicului) omului la televiziuni, sperăm că se vor lua nişte măsuri pentru  a fi îngrijiţi medical, din timp, oamenii care prezintă tulburări de comportament, pentru a fi educaţi oamenii în acest sens, și  să apeleze la medic.

Sperăm că la nivel de Bugetul Statului  să se aloce bani ca să fie pregătiţi cât mai mulţi psihologi, psihiatri, pasihanalişti pentru a fi prezenţi aceşti specialişti peste tot ca să acorde asistenţă profesionistă, dar şi să ajute la educarea oamenilor ca atunci când văd o persoană cu comportament anormal să ceară ajutor de specialitate din timp pentru a se preveni tragediile.

De asemeni, preoţii să aibă şi o bună pregătire în ştiinţa psihologiei.

Vedem la televizor că oamenii din blocul unde a locuit agresorul spun că văzuseră, cu ceva timp în urmă, schimbarea de comportament a acestui tânăr, în vârstă de 30 ani. Posibil că, dacă aceşti vecini ar fi avut cunoştinţele necesare să spună aparţinătorilor că trebuie să apeleze la specialişti din timp, pentru ca această persoană să primească ajutor medical care să prevină agravarea stării lui de sănătate mintală, poate nu asista acum ţara noastră la aşa o tragedie. Ar fi de dorit să existe instituţii unde să fi putut apela vecinii să anunţe că l-au văzut total schimbat, în ceea ce priveşte comportamentul, pe vecinul lor,anunțul  acestora fiind o faptă bună de pevenţie, iar cel în cauză să primească ajutor de specialitate şi să nu ajungă să facă fapte ireparabile.

Este bine să avem în vedere cuvintele marelui medic Carl Gustav Jung:

„Creierii omului sunt mai periculoşi decât ghearele leului.”.

Credem că este imperioasă nevoia  ca toţi oamenii  să acorde atenţie maximă sănătăţii sufleteşti nu numai sănătăţii trupeşti.

 

Să citim cuvintele care au venit la rând din cartea  lui Georges Barbarin:

„Cel care s-a legat de Dumnezeu nu mai are teamă de pericol.

Acesta este dispus să accepte orice din mâna invizibilului său Prieten, care nu-i doreşte decât binele adevărat –nu cel trupesc, ci cel sufletesc.

De aceea el nu se teme de ceea ce se va întâmpla cu trupul lui.

Ce mai poate face doctorul când moartea a venit?

Ce mai poate face ghidul când avalanşa a pornit? Ce mai poate face geologul când vine cutremurul?

Ce mai poate face inginerul când digul se rupe din cauza inundaţiilor? Numai atunci cei slabi şi laşi Îl strigă pe Dumnezeu în ajutor, dar odată pericolul trecut, Îl uită numaidecât.

Vă indignaţi de ceva? Este inutil, nu veţi putea schimba mersul evenimentelor. Trebuie să vă adaptaţi la ceva. Aveţi puterea de a schimba vederile voastre personale, însă nu şi evenimentele.

Nimic nu se concretizează în materie înainte de a fi conceput în duh.

Căutând să acţionăm numai asupra materiei, nu vom obţine decât rezultate instabile, fiindcă vrem să schimbăm doar efectele, lăsând aceeaşi cauză să acţioneze în continuare.

Cauza primă trebuie modificată, şi cum forţa spirituală este cauza fenomenelor materiale, pe acestea trebuie s-o modificăm.

Care este deci mecanismul ce declanşează mersul evenimentelor? Şi cu ce preţ vom afla acestea?  Sursa de energie ideală este credinţa, pe care o vom găsi în noi înşine.

Cantitatea de credinţă pe care fiecare o are, fără să ştie, în sufletul lui va creşte neîncetat. Cu cât credinţa noastră se va revărsa mai tumultuos, cu atât ea va izvorî mai mult.

Aveţi deci credinţă în voi, nu vă îndoiţi nici o clipă!

Veţi obţine ceea ce cereţi.

Alungaţi orice frică, orice îndoială şi orice pesimism!

Nu vă luaţi după scepticismul vecinilor şi al anturajului vostru!

Nici măcar nu-i mai  ţineţi la curent pe ceilalţi cu noua voastră atitudine.

Toate gândurile noi, faptele şi vorbele voastre să fie constructive.

Gânduri binecuvântate vă vor veni de sus şi evenimente favorabile vă vor ajuta.

Voi să aveţi doar bunăvoinţa începutului. Veţi fi în stare să faceţi o vizită Prietenului. Mărturisiţi-I toate dorinţele şi năzuinţele voastre. El le va tria, le va armoniza după adevăratele voastre nevoi. Va întrerupe căile inutile şi dăunătoare, amplificându-le pe cele bune. Nu s-a întâmplat niciodată ca un om plin de curaj şi credinţă să nu fi găsit răspunsul la întrebările sale şi soluţii în problemele sale zilnice. Lumina lui Iisus Hristos străluceşte pentru toţi cei ce o doresc.

Aţi pierdut prin moarte pe cineva iubit şi sunteţi sfâşiat de durere şi nemângâiat, iar lumea întreagă îşi urmează cursul ei, indiferentă? Aveţi impresia că s-a petrecut ireparabilul, dar trebuie să ştiţi că nimic nu este ireparabil.

Mai târziu sau mai devreme, totul se reface.

Nu există decât un singur mare doctor al durerilor sufleteşti. Prietenul divin este regele vieţii şi El a călcat moartea în picioare. El ne-a arătat că cei  dragi ai noştri nu sunt morţi, ci dorm, aşteptând reîntâlnirea cu noi.

Nu vă temeţi de despărţirea prin moarte de cei pe care îi iubiţi. Numic nu vă separă, decât voi înşivă, zidul simţurilor voastre trupeşti. Duhurile voastre rămân însă legate. Voi v-aţi legat doar de aparenţă, de trupul lor material, care acum s-a întors în pământul din care a fost făcut, iar sufletul lor nu l-aţi cunoscut, însă tocmai acesta a rămas viu şi aşteaptă dragostea voastră. Pentru aceasta aveţi nevoie de ajutorul Prietenului iubit.

Aţi pierdut un proces şi sunteţi distrus. Ar fi fost mult mai trist pentru voi să îl  câştigaţi, pentru că, acceptând să-l intentaţi, deja aţi pornit pe o cale greşită. Sunteţi siguri că aveţi dreptate şi cauza voastră este cea justă? Se prea poate, după legile omeneştei, însă nu şi după cele dumnezeieşti.

«Celui ce vă dă o palmă întoarceţi-i şi obrazul celălalt, şi nu răsplătiţi răul cu rău!»

Aceasta este legea lui Dumnezeu după care trebuie să ne conducem.”.

*

(voi continua, curând, citatele din această cărticică superbă din care mai sunt doar 5 pagini pe care să le citim împreună)

Bistriţa, 17 iunie 2012  Jeniţa Dodiţă Naidin

ghiocel 25 04 2013 P1000039


pruncul mic Image2565