Ioan Lazăr prezintă o carte de poezii a lui Gheorghe Mizgan

1 blog albastru infinit 

Semnificativ pentru mine, în semnalarea apariţiei unei noi cărţi semnate Gheorghe Mizgan, este faptul că scriitorul Ioan Lazăr sintetizează conlucrarea,

pentru această creaţie,  a unui talent tânăr,

şi l-am numit pe arhitectul Adrian Dan Mizgan,

cu seniorii.

Prestigioasa Editură Vatra Veche şi participarea Domnului Nicolae Băciuţ dau girul recentei lucrări despre care Ioan Lazăr a scris următoarele cuvinte:

„Gheorghe Mizgan şi-a motivat un ADN Poetic, într-un alfabet liric

Cunoscut ca un perseverent şi truditor deosebit în lumea şi în câmpul misterior al versului,

al holdelor mănoase de cuvinte, fiind un neastâmpărat şi fin cavaler al îmbinării sensului versurilor, formării de imagini vizuale şi auditive,

prin forţa şi mesajul poetic al limbii române pe care o foloseşte în creaţia sa,

Gheorghe Mizgan ne surprinde, din nou, cu un volum sugestiv intitulat „ADN Poetic”,

unde îşi demonstrează forţa de creaţie şi crezul său poetic.
Cartea a apărut la Editura Vatra Veche din Târgu Mureş, în 2017, având o semnificativă copertă creată de fiul său, Adrian Dan Mizgan, tehnoredactarea aparţinând autorului, lector de carte fiind consacratul scriitor Nicolae Băciuţ.
Volumul a fost prezentat şi în cadrul Societăţii „Conexiuni” de la Palatul Culturii Bistriţa, are 98 de pagini şi o ţinută grafică deosebită.
Gheorghe Mizgan a reuşit un experiment literar mai aparte, în sensul de a pune pe tapet un alfabet liric, prin care îşi indetifică un nou ADN, adică cel poetic, într-o ordine alfabetică de la A şi Z.
Exemplificăm din ADN Poetic, prin „Atitudini”, valenţele creative: „Adulmec aerul atent-/ Astfel admir anticipat;/ Ating aorta aparent/ Asfixiind-o alopat”.
Aşteptăm lansarea volumului şi încă alte creaţii pe tărâmul poeziei.”

Ioan Lazăr

(text publicat de Ioan Lazăr în ziarul Răsunetul din 12 Iulie 2017, cu acordul autorului, am îndreptat unele erori de tipar)

*

Am aflat, din cuvintele ziaristului Ioan Lazăr,  că acel tânăr elev, care în  anul 2008 îşi însoţea, – elegant îmbrăcat şi alături de fratele şi mama sa -, tatăl la lansarea primului  său volum de versuri, Cameleonul cu aripi, este artistul ce a creat coperta la această carte a  Domnului Gheorghe Mizgan.

Felicitări arhitectului Adrian Dan Mizgan!

Tatăl şi fiul împreună  creează pentru viitor.  Este o Bucurie să întâlnim astfel de evenimente.

De Dincolo, cred că Alexandru Misiuga, organizatorul lansării Cameleonului…,  apreciază evoluţia Familiei Ana, Adrian-Dan, Mihai-Ovidiu şi Gheorghe Mizgan.

Aşteptăm lansarea cărţii anunţată atât de frumos de presă.

blg norii lacul iulie 2017blg. brad plin de conuri iulie 2017ultima maica icoană Image3771

 

Cu Iubire şi Recunoştinţă,

Jeniţa Dodiţă Naidin

Duminică, 16 Iulie 2017

Universul este nesfârşit