James Allen – Cum gândeşte omul – 13 –

 Citim  cuvinte  folositoare despre gândirea Omului.

Am fotografiat această superbă miniroză cândva. jenița naidin

Astfel, cităm  mai departe  din  cartea:  „Cum gândeşte omul”,

   scrisă de James Allen.

  Suntem tot  la Capitolul 4 intitulat:  Gând şi scop,    iar sfaturile scrise de autor,  acum peste 100 de ani,  sunt deosebit de utile, de aceea continuăm să le  culegem la calculator pentru a le posta pentru Dumneavoastră cititorii:

«Aşa cum oamenii cu slăbiciuni  fizice pot deveni puternici printr-un antrenament atent şi stăruitor, aşa şi oamenii cu o voinţă slabă pot căpăta fermitate stăruind în practicarea unei gândiri pozitive.

A renunţa la slăbiciune, a găsi un ţel şi a gândi cu direcţie, înseamnă să intri în rândul oamenilor puternici, care înţeleg că eşecul este unul dintre drumurile ce duce spre succes; în consecinţă, profită de toate condiţiile,  acţionează fără teamă şi realizează cu pricepere tot ceea ce doreşti.

După ce  a identificat scopul, omul ar trebui să-şi imagineze  o cale directă către îndeplinirea lui şi să o urmeze fără a privi în dreapta sau  în stânga.  

Îndoielile şi temerile ar trebui atent eliminate;  ele sunt elemente care vă abat de la calea dreaptă a efortului, iar drumul va fi întortocheat, inutil, zadarnic. Gândurile de îndoială şi frică nu au dus niciodată la nimic bun şi nici nu o vor putea face.  Ele duc întotdeauna la eşec. 

Scopul, energia, puterea de a înfăptui şi toate gândurile puternice încetează, atunci când se strecoară în minte îndoiala şi teama.

Voinţa de a înfăptui izvorăşte din cunoaşterea faptului că putem face un anumit lucru.»   

(va urma)

*

La primul meu drum pe dealul Dumitrii, lângă Bistrița, unde a fost casa lui Lucian Blaga, am fotografiat acest salcâm cu flori. jenița naidin

Astăzi,  a Plecat în Eternitate o mare actriţă – Tamara Buciuceanu Botez.

Dumnezeu să o odihnească în Pace! 

  *

Cu Iubire şi Recunoştinţă

Jeniţa Dodiţă Naidin 

Marţi, 15 Octombrie 2019 

Singurătate… Solitudine… Tăcere… Isihie… 15 oct. 2019

*