James Allen – Cum gândeşte omul – 16 –

Spuneam în data de 23 Octombrie 2019:  

William James, cel care a fondat psihologia americană, a spus că,   în timpul vieţii lui,  cea mai importantă descoperire a fost aceea conform căreia

 „poţi să îţi îmbunătăţeşti viaţa, pur şi simplu, schimbându-ţi calitatea gândurilor”.  

Frunze Toamna foto jenita naidin

De aceea continuăm lectura unor  cuvinte, pe care le citez  din  cartea:

 „Cum gândeşte omul”,  scrisă, acum peste 100 de ani,  de James Allen.

Am încheiat articolul  15 despre această carte cu aceste cuvinte ale celebrului autor: 

Nu poate exista progres şi nici reuşită, fără sacrificiu”,

 din  cadrul  Capitolului 5:  Factorul- gând şi influenţa lui asupra succesului, iar astăzi cităm finalul acestui  capitol,  citând următoarele:

«Succesul în lume va fi determinat de măsura în care îşi sacrifică gândurile instinctuale confuze, îşi fixează mintea pe îndeplinirea   planurilor lui şi îşi întăreşte capacitatea de decizie şi încrederea în propriile puteri.

Cu cât îşi înalţă mai sus gândurile, cu cât devine mai curajos, mai demn şi mai drept, cu atât va fi mai mare succesul lui şi cu atât  mai bincuvântate şi mai durabile vor fi realizările lui.

Universul nu-i ajută pe cei lacomi, necinstiţi sau vicioşi, deşi pare că o face uneori;  el îi ajută pe cei cinstiţi, generoşi, virtuoşi. De-a lungul vremurilor, toţi marii Învăţători au spus acelaşi lucru în moduri diferite, iar pentru a dovedi şi cunoaşte acest adevăr, omul trebuie să stăruie în a deveni din ce în ce mai virtuos, prin înălţarea gândurilor lui.

Realizările intelectuale sunt rezultatul unor gânduri consacrate căutării cunoaşterii, sau a frumuseţii adevărului din viaţă şi natură. Acest gen de  realizări pot fi, uneori, asociate cu vanitatea şi cu ambiţia, dar ele nu sunt rezultatul acestor caracteristici. Ele sunt efectul natural al unui efort prelungit şi stăruitor al  gândurilor pure şi  altruiste.

Realizările spirituale sunt rezultatul tuturor dorinţelor pioase.   

Cel care gândeşte permanent la idealuri nobile şi superioare, care se concentrează pe tot ce este pur şi altruist, va deveni 

– la fel de sigur cum soarele ajunge la zenit şi este lună plină – 

 înţelept  şi nobil în caracter şi se va ridica într-o poziţie de influenţă şi demnitate.

Realizările, de orice fel, reprezintă încununarea eforturilor, diadema gândurilor. Cu ajutorul autocontrolului, a hotărârii, a purităţii, a dreptăţii şi a gândului bine direcţionat, omul se înalţă.   

Prin gânduri instinctive, prin indolenţă, prin impuritate, prin corupţie şi prin confuzie, omul decide.

            Un om poate avea un succes deosebit în lume şi  chiar pe tărâmul spiritual, şi totuşi, mai târziu, să decadă devenind slab şi nefericit, din cauză că a permis gândurilor arogante, egoiste şi corupte să-l invadeze.

            Victoriile câştigate, printr-o gândire corectă, pot fi menţinute doar printr-o supraveghere atentă.  Mulţi oameni cedează, atunci când succesul este asigurat, doar pentru a ajunge rapid, înapoi la eşec.

            Toate realizările, fie ele în domeniul afacerilor, intelectuale  sau spirituale, sunt rezultatul  unei gândiri conştient direcţionate şi sunt guvernate de aceeaşi lege; singura diferenţă constă în rezultatul obţinut.

            Cel care realizează puţin, sacrifică puţin.

            Cel care realizează mult sacrifică mult.

            Cel care realizează lucruri măreţe, trebuie să sacrifice enorm.».

(va urma)

*

Aşa este, avem de adoptat o gândire corectă şi asta, în mod permanent.

Gândul la Creator, la Dumnezeu este un gând supravegheat de Duhul Sfânt, de Spiritul Sfânt, parte din Creator. Şi atunci, am curajul să vă spun din proprie experienţă că numai prin sacrificiu putem să obţinem lucruri importante, în funcţie de posibilităţile individuale dintr-un anume moment al vieţii. Dar să nu ne eschivăm şi nici să nu acţionăm inconştient, fără să ne cunoaştem fragilităţile, posibilităţile.

Din modalităţile prin care îmi conduc în prezent  existenţa, pe lângă munca permanentă  este şi faptul că sunt atentă să îmi îndrept gândurile mai întâi către Dumnezeu, şi apoi către oameni, către ceea ce am de făcut.

După cum ştim, fiecare om  Îl întâlneşte pe Dumnezeu în felul său unic.

 Repet aici  cuvinte pe care le-am mai spus şi pe care le trăiesc:

Cine doreşte să aibă pace  în el însuşi, să aibă o viziune proprie universală şi unificatoare, să îi lumineze pe ceilalţi după propriile puteri şi nivel de cunoaştere, atunci soluţia este

 Mintea la Dumnezeu şi trupul nevoinţei, înfrânării de la orice îl poate dezechilibra.  

În orice moment al vieţii să facem tot ce ne stă în putere, să facem fapte bune, şi  să nu uităm că viaţa nu ne-a fost dată ca să nu ne poată fi luată.

Vă invit să priviţi fotografii frumoase pe care le-am făcut pentru Dumneavoastră:

  *

Jeniţa Naidin 

Luni,  11 Noiembrie 2019,  

Cerul care mă așteaptă

      de Sfântul MINA, şi când, iată au trecut  27 de ani  de la o întâmplare miraculoasă din viaţa mea,  când am văzut moartea cu ochii.  

În Prezent, după multe, multe întâmplări miraculoase din îndelungata mea viaţă pământeană,  am de spus energic:  Dumnezeu există! Eu ştiu. 

Culorile Toamnei foto jenița naidin

*

*