Menuţ Maximinian va publica o nouă carte

 

super boboci foto jn

 

 

 

 

 

Director al Ziarului Răsunetul din Bistriţa, Menuţ Maximinian desfăşoară o amplă activitate culturală, atât prin promovarea celorlalţi scriitori sau prin iniţierea şi participarea la acţiuni culturale importante, dar şi prin propria sa creaţie artistică.

Aştept noul volum de versuri despre care  vă invit să citim în comunicarea următoare:

 

«Poetul Menuţ Maximinian – în revistele Steaua şi Caiete Silvane

Poetul Menuţ Maximinian este tot mai vizibil în revistele de literatură de prestigiu din Transilvania, ne referim la „Tribuna”, „Steaua”, „Caiete Silvane” etc.
În nr. 9 al revistei de cultură „Steaua”, ce apare în capitala Transilvaniei, Cluj-Napoca (apropo, în România există Muzeul Literaturii Române la Bucureşti, Muzeul Literaturii Moldovei la Iaşi şi credem că ar fi potrivit ca la 100 de ani de la Marea Unire – 1918, şi la Cluj să se deschidă Muzeul Literaturii Transilvane sau din Transilvania),

poetul Menuţ Maximinian publică o consistentă pagină de poezie, poemele „Numele”, „Degete de ceaţă”, „Învăţături”, „Crucea Nopţii”, „Cruci” şi „Stele albe”, din care remarcăm două versuri semnificative:

„Iisus priveşte spre cerul înstelat/ Iar licuricii se ascund după lună”.

Revista „Steaua” are ca director pe poetul Adrian Popescu.
În revista de cultură „Caiete silvane”, ce apare la Zalău, redactor şef  Daniel Săuca, şi redactor şef adjunct Viorel Mureşan, poetul bistriţean, director al cotidianului „Răsunetul”, publică o pagină de poezie, din volumul de versuri „Fruct oprit”, în curs de apariţie, cu o prefaţă de criticul literar clujean Irina Petraş, cu o notă biografică, volum ce va apare la Editura Şcoala Ardeleană din Cluj, sunt reproduse poemele „Primăvara”, „E iarnă iar”, „Strămoşii”, „Război” şi „Marea”.
Două prezenţe poetice remarcabile în două reviste de cultură ale Transilvaniei, poetul Menuţ Maximinian, după prezenţe şi în revista „România literară”, devenind tot mai vizibil în peisajul şi plaja literară a poeziei contemporane.»

Alexandru Cristian Miloş

(Art. preluat din ziarul Răsunetul din 18 oct.2017)

 

*

Iată cum ziaristul şi scriitorul Menuţ Maximinian ne arată ce înseamnă statornicia în ceea ce şi-a propus să facă în această viaţă.

Noi am vorbit despre multe cărţi ale sale şi, vom citi şi volumul în curs de apariţie.

Ne bucurăm anticipat prin faptul că, având girul Doamnei Irina Petraş, dar şi a Editurii Şcoala Ardeleană-Cluj, cartea se anunţă a fi un succes.

 

Jeniţa Naidin

Vineri, 20 Octombrie 2017

Universul este nesfârşit

flori din balcon jn