O carte de suflet – VINDECAREA

VINDECAREA – o carte a Jeniţei Naidin- în exclusivitate de suflet, inspirată din trăirile personale. O apreciez mult pe scriitoarea Jeniţa Naidin  pentru că a avut curajul să insereze în paginile cărţii lucruri pe care mulţi oameni se feresc să şi le facă publice chiar şi în medii foarte restrânse.

O cunosc personal pe Doamna Jeniţa Naidin – un om de cultură cu un caracter frumos, cu un suflet sensibil, dar şi puternic, convinsă şi hotărâtă să facă multe lucruri bune în folosul semenilor. Aşa s-a întâmplat şi cu decizia ei de a aborda un subiect aşa de personal, dar care, din păcate, îl trăiesc multe femei. Autoarea spune:

„Terapeutic vorbind, mărturisirea în faţa mai multor oameni este de ajutor.”

Este un îndemn pentru noi, ca să mergem, când avem nevoi sufleteşti, la persoane care să ne asculte terapeutic, dar şi citirea unei cărţi ca aceasta sau scrierea ei ne ajută.

Jeniţa Naidin ne îndrumă ca în funcţie de nevoile noastre să mergem:

la preot, consilier, pasiholog, sau să scriem şi să citim, după cum vedem şi din rubrica iniţiată de Domnia sa:

Scrisul şi Cititul ca Terapie, din Ziarul judeţean „Răsunetul”. Citim aici articole ce sunt adevărate perle de înţelepciune.

Fiind un autodidact convins a studiat „cărţi de specialitate în domeniul vieţii sufleteşti”, iar nouă ne vorbeşte despre ele folosind un limbaj accesibil şi ne spune că:

”Vindecarea vine numai atunci când suntem conştienţi de suferinţa noastră”.

Aşa că, după cum afirmă în primele pagini:

”am fost un cobai, dar pentru că am rămas în viaţă şi am cât de cât o percepţie a lucrurilor, astfel încât mă simt în siguranţă lăuntric, m-am hotărât să scriu pentru Dumneavoastră”.

Da, pentru noi, şi aş recomanda tinerelor, dar şi băieţilor s-o citească. Chiar şi părinţii ar avea multe de învăţat. Eu, care am trecut de vârsta de 60 ani, şi viaţa mea de familie s-a derulat la polul opus, faţă de cum a trăit autoarea, am învăţat multe lucruri citind şi recitind cartea VINDECAREA de Jeniţa Naidin, publicată la Editura Limes, Cluj-Napoca, 2008.

Natalia David, scriitoare

august 2011

Articol adus pe Prima Pagină, împreună cu postarea câtorva fotografii

de la IZVORU,

din Recunoştinţă pentru Doamna Natalia David care l-a scris,

mai ales că ieri a fost ziua dânşii de naştere şi,

deşi i-am urat cele cuvenite personal, scriu şi aici:

La mulţi ani! Natalia,  şi,

la cât mai multe poezii şi scrieri frumoase.

Bistriţa, Joi, 27 August 20115        Jeniţa Naidin