Poetul Ioan Pintea – Premiat la Novi Sad

Cer și Salcie foto jenița naidin 2019

Dragi cititori, vă împărtăşesc Bucuria de a citi despre scriitori români apreciaţi peste hotare.

Redau integral  menţiunea din presa bistriţeană despre un important Premiu acordat Domnului Ioan Pintea, Omul de cultură care conduce de ceva timp destinele Bibliotecii judeţene „George Coşbuc”  Bistriţa.

Vă invit cu drag să aflaţi:

«Ioan Pintea, Marele Premiu pentru Poezie, în Serbia

Scriitorul Ioan Pintea este laureatul ediţiei 2019 a Marelui Premiu pentru poezie

„Sfântul Gheorghe”.  

Bistriţeanul a fost premiat

„pentru valoroasa operă literară şi în semn de mulţumire şi profundă recunoştinţă pentru prodigioasa activitate culturală şi pentru contribuţii majore la promovarea literaturii române, cât şi pentru puterea de a menţine nestins focul sacru din sactuarul limbii române”.


Premierea a fost făcută de către Societatea Literar Artistică Tibiscus din Voivodina (preşedinte Vasile Barbu), la Casa de Cultură din Uzdin, în cadrul celei de-a XXVI-a ediţii a Fesitvalului Internaţional de Poezie „Drumuri de spice”.
De-a lungul timpului, premiul a fost obţinut de Petre Cârdu, Petre Stoica, Mircea Dinescu, Grigore Vieru, Adam Poslojici, Cezar Ivănescu, Adrian Păunescu, Grigore Leşe etc.
În cadrul evenimentului, s-a vorbit despre proiectele Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” Bistriţa, manageriată de Ioan Pintea, şi a avut loc o amplă donaţie de carte, s-au stabilit câteva proiecte culturale pentru viitor vizând Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa şi comunitatea românească din Uzdin.  

De asemenea, premiantul a susţinut un recital de poezie. De remarcat faptul că pe frontispiciul Casei de Cultură Uzdin sunt afişate numele tuturor laureaţilor, iar la Casa românească este o galerie cu portretele acestora.
Un amplu interviu a fost realizat de televiziunea din Novi Sad despre viaţa şi opera lui Ioan Pintea. La eveniment a fost prezent şi consulul general Gabriel Nicola de la Novi Sad.»

(Articol preluat din Ziarul Răsunetul din 8 iunie 2019)

 

Cu Iubire şi Recunoştinţă

Jeniţa Dodiţă Naidin

Miercuri, 7 August 2019 

Universul este infinit