Să credem în Principiul Unităţii Universale

Sunt la Mănăstirea Brâncoveanu. foto: Elena Ștefan Anghel

Gândul, că este un singur  Principiu care conduce întreg  Universul,  că suntem creaţi şi susţinuţi în Existenţă de un singur Dumnezeu atotcreator, are menirea să ne încurajeze Sufletul nostru nemuritor.

În Interiorul nostru, în străfundul  Fiinţei noastre suntem totuna cu acest  Mare Principiu, ştim că suntem o părticică din El, şi acest gând ne dă o mare siguranţă.

Sfântul Pavel a spus:

„Am credinţa că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici cele prezente, nici cele viitoare, nici o putere, nici înălţimea, nici adâncimea şi nici un fel de creaţiune nu ne-ar putea despărţi de Dumnezeu.” 

  Când suntem cu mintea cât de des posibil la Dumnezeu reuşim să avem conştiinţa identităţii noastre cu El, şi, astfel, reuşim să avem echilibru sufletesc care ne este imperioas necesar în viaţă.

Gândul nostru  permanent să fie de a face fapte bune.

 Este ştiut că de câte ori un om  face rău, el se micşorează, involuează în spiritualitatea sa. Omul îşi pierde conştiinţa originii sale divine dacă  se desparte de Iubire, Dreptate, Adevăr.

Lumina, Adevărul, Iubirea sunt totuna cu Dumnezeu.

Omul este un mecanism foarte delicat, este  un sistem format din alte sisteme ce trebuie să funcţioneze toate în Armonie.

Dorim ca omul  să fie conştient de faptul că este o fărâmă din Înţelepciunea Universală care susţine totul.  Deci, are o răspundere în Univers.

Ştim cât de multă energie ne trebuie ca să devenim conştienţi de noi înşine şi că este greu să ne dezvoltăm conştiinţa organizaţională şi socială. Dar este necesar.

Dorim ca omul să aibă un comportament respectuos care înseamnă să fie un comportament etic şi supus unei puteri superioare, adică un comportament dumnezeiesc, chiar dacă nu se consideră o fiinţă religioasă.

Am fotografiat acest SIMBOL important de vizualizat de noi toți. j.n.
Am adus violete de gențiană din Poiana Stampei. j.n.
azalee. j.n.

Jeniţa Dodiţă Naidin

Luni, 14 Septembrie 2020

Spre O  LUMINĂ  CALDĂ

Azi, o Mare Sărbătoare a Creştinătăţii:

Înălţarea Sfintei Cruci

Sunt la izvorul lui Arsenie Boca de la M. Brâncoveanu. foto: Elena Ștefan Anghel
Superba Natură. foto: Florin Naidin

                                                 ***