Subconștientul este Dumnezeu – I –

Încă de acum 28 de ani,  când am început să citesc despre Inconştient sau Subconştient, mi-am zis în sinea mea: Inconştientul sau Subconştientul este Dumnezeu.

Îmi menţin această idee.

Astăzi încep o comunicare cu Dumneavoastră, cititorii mei care va continua mult timp.Vom vorbi încet şi prin texte scurte.

Religiile lumii ne spun că Dumnezeu este înlăuntrul nostru.

Ştiinţa psihologiei ne spune că în interiorul nostru sălăşluieşte o putere imensă, anume propriul Subconştient. 

Mergem mai departe şi ne amintim de colosala descoperire a savantului C.G. Jung, şi anume: „Inconştientul colectiv”.

El ne spune că din acest inconştient colectiv iau naştere anumite idei şi arhetipuri ce îşi fac loc în comportamentul nostru. Jung spune că aceste  arhetipuri par a fi universale în rândul oamenilor şi  dau naştere unor concepte, vise, fenomene  asemănătoare cu psihologia umană.Mai departe, prin studii îndelungate s-a cimentat ideea conform căreia „totul este interconectat”, idee ce deja se aplică în terapiile Jungiene.

Ei bine, cum să nu ne bazăm pe Inteligenţa Cosmică, pe Dumnezeu Creatorul când observăm funcţionarea corpului nostru. Acum scriu la calculator aceste gânduri, iar Subconştientul, sau Inconştientul, cum vrem să îi spunem,  face ca să funcţioneze în trupul meu inima, plămânii, rinichii, stomacul şi toate celulele. Noi, oamenii nu facem nimic pentru ca aceste minunate organe să funcţioneze. Totul este inconştient.

Gândind astfel,  şi anume că ne putem baza pe această forţă nemaipomenită care este Dumnezeu, adică Subconştientul, observăm că suntem ceea ce gândim.

„Credinţa ta te-a vindecat!”

Legea vieţii este Legea credinţei prezentă în toate religiile lumii şi având aceeaşi legitate psihologică. Din orice religie ar fi un om, şi în orice fel de ritual se va ruga, rezultatul e în conformitate cu credinţa lui, cu gândul lui menţinut mereu în minte.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că există intuiţia, acest straniu şi util sentiment sau simţ, care este inconştient şi în baza căruia oamenii iau decizii corecte. Intuiţia nu este un fenomen paranormal cum s-a crezut, este determinată de o programare genetică, dar este dezvoltată  şi prin experienţă.

Noi, oamenii, putem învăţa să ne controlăm emoţiile, putem reacţiona adecvat în orice situaţie de viaţă, dar viaţa fără necazuri nu înseamnă fericire pentru că natura ne educă prin mulţi  maeştri:  

nefericirea şi fericirea, tristeţea şi bucuria, etc.

(va urma)

Prin toate lucrurile pe care  le fac doresc să  îmi crească Iubirea faţă de Mintea Cosmică, faţă de Inteligenţa Universală, adică, faţă de Dumnezeu.

Doresc să am încredere neclintită în Subconştient, adică în Dumnezeu.

De asemeni,  mă rog cu credinţă puternică  să conştientizez tot ce mă ajută să trăiesc  în Linişte şi cu Bucurie lăuntrică. 

Cu Iubire şi Recunoştinţă,

Jeniţa  Naidin

Marți,  7 Februarie 2019