Subconștientul este Dumnezeu -III-

Subconştientul, prin ceea ce gândim în mod conştient,  ne ajută să avem o personalitate armonioasă prin cultivarea gîndurilor  de  bunătate, amabilitate, cordialitate, cooperare corectă, prietenie. Gândind astfel, ceilalţi ne vor răspunde la fel. Desigur, sunt întotdeuna excepţii, dar avem dreptul de  a alege. Când ceilalţi nu rezonează, putem să evităm relaţionarea, dar noi să avem un comportament corect.

Personal, indiferent de felul cum sunt ceilalţi, am ales să îmi fac partea mea respectând  un mod de funcţionare corect, adică mă port cu ei aşa cum aş vrea să   se poarte ei cu mine.

Am experimentat şi de aceea afirm că ceea ce facem celorlalţi nouă ne facem. Totul se întoarce la noi, mai devreme sau mai târziu. Şi, să nu uităm: Pe cât de des posibil să avem în minte Sursa de unde venim şi unde plecăm. Sufletul din noi este Viaţa pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

Să Îl iubim pe Dumnezeu, să iubim Inteligenţa Universului.

Ştim din Evanghelii că a fost întrebat Iisus: „Învăţătorule, care este marea poruncă în lege?” Iar El a răspuns: „Să iubeşti pe  Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău şi din tot cugetul tău”.

 Totul să facem cu sufletul curat.  Să fim atenţi la cuvintele pe care le rostim. Este important să gândim şi să spunem pe cuvinte aşa cum dorim să fie lucrurile, viaţa noastră. Afirmaţiile să fie despre cum dorim să fim, nicidecum să exprimăm ce nu dorim.

De exemplu, de curând am avut gripă. Am afirmat mereu: sigur voi fi bine; sunt deja bine, sunt din ce în ce mai bine din zi în zi şi din toate puncetele de vedere. Sunt formule învăţate, însuşite   de la Dr. Emil Coué, în care cred cu tărie.

Este important să spunem sunt sănătos, sănătoasă, nicidecum: Nu sunt bolnav, bolnavă. Lucrurile negative nu se pronunţă nici pentru a le nega.

Minunata forţă a Subconştientului nostru ne susţine în tot ce dorim. Să gândim noi înşine pentru noi, nicidecum să nu îi lăsăm pe ceilalţi să ne conducă, dar dacă au idei bune, le analizăm şi ni le asumăm pentru ca să fim responsabili.

Sunt imature persoanele care dau vina pe ceilalţi.  Ştim asta.

 (va urma)

*

Prin toate lucrurile pe care  le fac doresc să  îmi crească Iubirea faţă de Mintea Cosmică, faţă de Inteligenţa Universală, adică, faţă de Dumnezeu.

Doresc să am încredere neclintită în Subconştient, adică în Dumnezeu.

De asemeni,  mă rog cu credinţă puternică  să conştientizez tot ce mă ajută să trăiesc  în Linişte şi cu Bucurie lăuntrică. 

Cu Iubire şi Recunoştinţă,

Jeniţa  Naidin

Luni, 11  Februarie 2019