Cunoaşterea de Sine – III –

Cunoaşterea de Sine – III –

 

31 ianuarie 2012

După cum ştim, în Univers nimic nu e încremenit, static. Totul este în mişcare, corpul Universului este în continuă schimbare. Corpul nostru interacţionează permanent cu corpul Universului, scânteia divină din noi, sufletul, conştiinţa noastră este în permanentă legătură cu Creatorul, cu Dumnezeu.

Energia noastră este în legătură cu energia Cosmosului.

Ştiind toate acestea, conştientizăm faptul că suntem într-un schimb constant şi dinamic cu tot ce e în jurul nostru, deci mintea şi corpul nostru comunică prin a dărui şi a primi.

Când ne cunoaştem pe noi, sau ne ocupăm să vedem, cu sinceritate, cine suntem,  observăm că avem parte de ceea ce dăruim.

Relaţiile umane înseamnă a dărui şi a primi.

A dărui şi a primi sunt cele două caracteristici ale fluxului energiei universale.

Să dăruim lucruri valoroase şi totul se multiplică, dar să nu dăruim dacă nu simţim cu adevărat că facem acest lucru din propria voinţă.

Când dăruim ceva să facem cu bucurie acest gest, cu o minte fericită.

Uneori nu putem dărui ceva în mod concret, dar gândul că am vrea să dăruim este benefic.

Am învăţat să dăruiesc din ce eu nu am. Este foarte benefic. Dăruiesc unor oameni ceea ce aş dori să am eu. Am să dau un exemplu: eu, fiind singură, doresc să fiu sunată de cei din jur pentru a mă întreba ce mai fac, ei bine, am învăţat să telefonez eu la acele persoane să le întreb cum sunt.

Până nu demult, aveam în minte o idee, nu ştiu de unde, că cei care sunt singuri trebuie să fie sunaţi de cei care sunt mai mulţi în casă, dar m-am gândit că aceeia sunt mai ocupaţi decât cel singur şi am început să telefonez eu. Rezultatul este că am mai multe comunicări în prezent.

Nu am posibilităţi să fac cadouri materiale, dar îmi fac timp să dăruiesc Rugăciuni, fără să le spun, celor din jurul meu, sau dacă aud despre cineva că are o problemă, chiar dacă nu cunosc acea persoană, mă rog la Dumnezeu pentru ea.

 

Ştim cu toţii că formele cele mai eficiente de dăruire sunt cele subtile, nevăzute, nemateriale.

Când putem dărui atenţie, afecţiune, respect, apreciere, iubire, Rugăciuni facem cele mai scumpe daruri.

Să facem urări pozitive mental pentru cei din jurul nostru. Gândul nostru îi va ajuta. Nu trebuie să spunem verbal, dar dacă avem ocazia, cuvintele noastre  să fie blânde, energizante, pline de iubire.

Ştim că noi culegem ceea ce semănăm.   Să facem acţiuni care aduc celor din jurul nostru fericire.

  Jeniţa Naidin