7 Iunie 2020 – Cu Dumnezeu în Inimă şi Minte

Motto:

Iubește Universul, Inteligența Cosmică, Mintea Universală și fă ce vrei!

J. D. N. 

Cea mai importantă relaţie este relaţia omului cu Dumnezeu!  Dumnezeu este Universul, Inteligența Cosmică, Mintea Universală. 

Flori albe la IZVORU foto j.n.

De mai mulţi ani mă bucur să citesc  Vieţile Sfinţilor.

Minunate lucruri aflăm despre cum au trăit  aceste Fiinţe! . Ne dăm seama că nu trebuie sa ne zbatem ca să ieşim din necazurile vieţii pentru că ne scufundăm mai rău. Şi eu m-am zbătut mult. Am adresat ani de zile tot felul de  Rugăciuni şi rugăminţi lui Dumnezeu în legătură de felul cum să îmi ajute copiii.   Acum cred că au ei înşişi comunicarea lor personală cu Dumnezeu şi  spun:  Facă-se  Voia Ta, Doamne! 

Am ajuns la acest moment al vieţii în care am înţeles că nu e necesar să mă zbat ci doar să am grijă să fac ceea ce depinde de mine, că totul se întâmplă lin, şi să nu privesc viaţa ca pe o greutate. 

Am înţeles că nu trebuie decât să Îl las pe  Dumnezeu să se exprime prin fiinţa mea.    

Am constatat că în situaţia în care oamenii Îl privesc pe Dumnezeu ca fiind în afara lor, ei găsesc motive în afara lor.    

Cauza evenimentelor vieţii noastre nu este ce fac cei din jurul nostru, ci cum Îl privim noi pe Dumnezeu.    Dacă avem credinţă nestrămutată că El este în noi, simţim că nimeni nu poate sta între noi şi Dumnezeu.  

După un şir lung de ani în care m-am rugat cum am ştiut, urmare citirii cu seriozitate şi determinare a unor cărţi folositoare, a Sfintelor Scripturi şi, în special, vieţile unor Sfinţi am dobândit, într-un moment creat de Dumnezeu fără ca eu să Îl ştiu, posibilitatea să pot coborî în interiorul meu cînd mă rog şi acolo  găsesc o linişte nepământeană.   

 Acolo este Pacea lui Dumnezeu.    Azi am simţit asta! E minunat!

Chiar şi în  timpul  zile de ieri, o zi mai grea, m-a ajutat starea asta de Pace sufletească.

Ceea ce vă doresc şi Dumneavoastră! 

un mic boboc a înflorit în locuința mea. j.n.
Iubesc florile de tei. j.n.

Cu Iubire şi Recunoştinţă

Jeniţa Dodiţă Naidin

Duminică, 7 Iunie 2020 

Spre o Lumină caldă  

Pogorârea Sfântului DUH (Rusaliile sau Cincizecimea)