James Allen – Cum gândeşte omul -3-

Trăim timpuri în care  unii dintre noi nu avem timp să citim continuu cărţi întregi. De aceea vă ofer ocazia unei lecturi în mici fragmente printre care inserez fotografii pe care le-am făcut pentru bucuria sufletului.

Este vorba de o carte de numai 93 de pagini, dar ştiu că sunt oameni care nu au timp poate nici să o caute prin biblioteci sau librării, dar nici să o parcurgă dintr-o dată într-o zi. V-am prezentat până acum doar două pagini din această operă, iar azi,

 veţi citi chiar mai puţin. Altă dată   vă voi prezenta şi texte mai ample.

Astfel, încet, încet  comunicăm.

Astăzi, citind ce vă propun, din acest minunat autor, vedeţi  şi câteva flori din locuinţa mea.

Deci, continutăm  lectura cărţii  „Cum gândeşte omul”,  autor James Allen.

 Citez  mai departe din  Capitolul 1, Gând şi Caracter:

«Printr-o alegere şi o aplicare corectă a gândurilor, omul se înalţă la Perfecţiunea Divină; printr-o folosire incorectă şi abuzivă a lor, omul decade sub nivelul dobitoacelor.  Toate tipurile de caracter se regăsesc între aceste două extreme, iar omul este făuritorul şi stăpânul lor.

  Dintre toate adevărurile incredibile ce aparţin sufletului şi care au fost repuse în drepturi şi aduse la lumină în această epocă, niciunul nu este mai îmbucurător şi nu ne oferă o mai mare încredere şi promisiune divină ca aceasta:

Omul este stăpânul gândurilor,

creatorul de caracter, 

făuritorul şituaţiilor, 

 al mediului şi al destinului său.

   Ca fiinţă de Putere, Inteligenţă şi Iubire, şi stăpânul gândurilor proprii, omul deţine cheia soluţionării oricărei situaţii şi are în el acea forţă transformatoare şi regeneratoare, prin care poate deveni tot ceea ce doreşte.». 

(va urma)  

Cu Iubire şi Recunoştinţă

Jeniţa Dodiţă Naidin 

Miercuri, 14 August 2019 

Universul este infinit

*