Subconștientul este Dumnezeu -II-

Continuăm să vorbim despre Subconştient sau Inconştient, cum vrem să îl numim, este unul şi acelaşi lucru.

Îmi amintesc de o discuţie veche cu o personalitate ce avea pregătire în domeniul filozofiei şi artei care îmi spunea că preferă numai termenul Subconştient.

Îi respectăm opinia.

În comunicarea noastră de astăzi, mă întorc un pic la ce spuneam în art.I, şi anume că,  prin studii îndelungate s-a cimentat ideea conform căreia „totul este interconectat”, idee ce deja se aplică în terapiile Jungiene.

Atunci putem spune că avem motive să credem că suntem în legătură cu totul prin însăşi faptul că facem parte din Dumnezeu, iar de aici rezultă că totul este interconectat.

În multe rânduri am spus, ca urmare a experienţei personale de viaţă,  că atunci când avem mintea la Dumnezeu, pe cât este posibil cât mai des,  nu putem greşi.

Ei bine, odată ce admitem că Subconştientul este Dumnezeu, ştim că în adâncul Subconştientului există Înţelepciunea infinită, Inteligenţa, Puterea.

Mintea noastră conştientă, raţiunea noastră comunică, prin gânduri şi sentimente ceea ce Subconştientul preia fără a analiza, ci, ca şi un executant.

Desigur, lucrurile se petrec încet. Instantaneu  se întâmplă ceea ce facem grăbit, brusc, cum ar fi, ne vine un gând, imediat îl şi verbalizăm, dacă nu rămânem aici,  cuvântul devine faptă, sau uneori  transpunem direct gândul  în faptă şi aşa mai departe. Adică facem totul direct din conştient, prin raţiune. A ne opri măcar cât numărăm până la 20, şi a apela la Inteligenţa Cosmică pentru a ne aduce Intuiţia şi  Înţelepciunea este un lucru bun. Liberul arbitru dat de Dumnezeu omului are şi el rolul său. Dar şi zicala „Graba strică treaba” are rolul său. 

 După cum ştim, puterea Subconştientului se află în noi.

Odată ce credem acest lucru, reuşim să descoperim minunata Lume interioară a gândurilor,  sentimentelor, puterilor, a Luminii, Iubirii şi frumuseţii ce ne aparţine. Trebuie doar să o accesăm cu credinţă prin puterea Rugăciunii.

Este cunoscut faptul că puterea  ce vine  din interior poate vindeca.

Suntem ceea ce gândim, să gândim pozitiv, deci.  În acest fel, nu ne costă nimic, posibil să nu se îndeplinească repede ce gândim.

Gândirea  negativă este total greşită atât pentru noi, cât şi pentru Univers prin vibraţiile joase  ce le transmitem, dar  şi prin faptul că vom obţine rezultate conform gândului păstrat în minte. 

Este  bine să ştim faptul că Subconştientul nu ne contrazice, el doar execută ceea ce gândim.

(va urma)

*

Prin toate lucrurile pe care  le fac doresc să  îmi crească Iubirea faţă de Mintea Cosmică, faţă de Inteligenţa Universală, adică, faţă de Dumnezeu.

Doresc să am încredere neclintită în Subconştient, adică în Dumnezeu.

De asemeni,  mă rog cu credinţă puternică  să conştientizez tot ce mă ajută să trăiesc  în Linişte şi cu Bucurie lăuntrică. 

Cu Iubire şi Recunoştinţă,

Jeniţa  Naidin

Sâmbătă, 9  Februarie 2019