Teodor Vasile – Flacăra Violetă

 

FLACĂRA VIOLETĂ – Introducere

 

            Despre FLACĂRA VIOLETĂ, doctorul Teodor Vasile, autorul cărţii despre care vorbim astăzi, spune că este o terapie complementară integrativ-holistică creată prin întrepătrunderea elementelor psihoterapeutice experienţiale cu tehnici specifice abordate de medicina alternativă.

Teodor Vasile ne mărturiseşte un crez profesional cu care suntem total de acord:  „Viziunea mea  concepe acţiunea de redobândire a sănătăţii (sau de menţinere a acesteia) ca pe o terapie completă care se adresează fiinţei umane în întreg ansamblul ei, elementele călăuzitoare, atât pentru terapeut, cât şi pentru pacient fiind activarea şi utilizarea în procesul de vindecare şi de evoluţie a legăturii profunde Om-Dumnezeu, a Luminii şi Credinţei şi a Iubirii. Când pacientul, călăuzit de un terapeut complet, care s-ar dori în primul rând un vindecător spiritual, cu ajutorul Luminii şi al Iubirii, ajunge să-şi conştientizeze identitatea profundă, esenţa divină sau pe Domnul Dumnezeu din/în Inima sa, atunci suferinţa începe, într-un fel sau altul, să dispară.

Sănătatea o poţi păstra cu adevărat doar prin deplina conştientizare a Identităţii tale: „Sunt Copilul Domnului şi sunt creat din Lumină, după Chipul şi Asemănarea Sa”, pentru că, deopotrivă Domnul, „Tatăl nostru, prin Iubirea cea nemărginită” şi Lumina sunt Fundamental Incompatibile cu suferinţa, întunericul sau cu boala, indiferent pe ce plan se manifestă ele. Elementele definitorii ale Sinelui Adevărat, Dumnezeu şi Lumină (adică Scânteia Divină) sunt prezente în noi, precum şi natura esenţială a Divinităţii Supreme, Iubirea, Credinţa, doar credinţa noastră poate descătuşa aceste Forţe Divine şi ne poate transforma, prin Dăruirea de Sine, în ceea ce suntem în fapt, Fiinţe de Lumină!

Vindecarea se află chiar în noi, în mintea şi în sufletul nostru, în ceea ce gândim, în ceea ce înfăptuim, în acţiunile noastre de zi cu zi… aceasta este taina cea adevărată a vindecării!”

Am decis să scriu despre această carte şi să reproduc multe din cuvintele doctorului  Teodor Vasile pentru că este o lucrare deosebit de utilă şi doresc să comunic pe această cale autorului că suntem mulţi oameni pe care îi ajută scrierea domniei sale acum (spun aceste cuvinte ca răspuns la îndelungata sa chibzuinţă de a publica). Drept urmare, sunt necesare aceste cărţi cu efect vindecător şi mă bucur că, deşi autorul a avut îndoieli despre gradul de pregătire al cititorilor în acest moment, totuşi a publicat, şi îi mulţumim. Cartea este un mijloc, ca şi apariţiile doctorului Teodor Vasile la televizor, de a comunica  cu oameni care nu au posibilitatea să ajungă în Bucureşti.

Personal, am avut bucuria, citind cartea, să cunosc idei noi, dar să am şi confirmarea unor modalităţi corecte de a fiinţa şi de a vorbi cu cei din jur. Sigur, fiecare ne exprimăm cu propriile cuvinte, dar atunci când constatăm o esenţă comună în ideile şi conduita noastră cu un specialist de talia doctorului Teodor Vasile, suntem fericiţi. Atunci când vedem că din bibliografia unei lucrări atât de importante ca aceasta avem unele cărţi citite deja, suntem mai motivaţi să o parcurgem cu încredere. Îndrumările psihologului Teodor Vasile, pe care le găsim în această carte, sunt adevărate medicamente duhovniceşti.

Din Capitolul VII al cărţii am să mă refer la o parte din răspunsul dat de autor la întrebarea: Frica se poate vindeca?

Frica este cea care ne blochează/paralizează posibilitatea de a răspândi în jurul nostru iubire, în primul rând pentru că, percepând unele fiinţe ca fiindu-ne ostile, şi prin urmare nedemne de iubirea noastră, nu facem decât să adâncim separarea şi să permitem apariţia conflictelor, şi în consecinţă, a durerii. Prin urmare, nu ne putem vindeca decât dacă ne eliberăm de sentimentul de frică, dacă realizăm că nu există nimic în afara noastră care să ne poată afecta adevărata  fiinţă, care este pură şi neschimbată. Şi, în acelaşi timp, dacă reuşim să îi privim pe semenii noştri fără a-i judeca, înţelegând că şi adevărata lor esenţă este tot pură şi cu nimic diferită de a noastră, iar ceea ce face ca ei să pară diferiţi, bolnavi, neatrăgători sau ostili, nu reprezintă decât false imagini sau perdele de iluzii proiectate de Eul nostru.

Doctorul Teodor Vasile spune:  Şi boala este tot o iluzie! Îndrăznesc să fac această afirmaţie care poate părea hazardată cuiva care se luptă de ani de zile cu suferinţa, însă acesta trebuie să ştie că „nu poţi cu adevărat să vindeci până nu te trezeşti şi înţelegi că nu este nimic de vindecat”, cum spune o maximă străveche. Este adevărat că ceea ce percepem cu simţurile noastre, vizavi de lumea exterioară şi de noi înşine, este determinat de valorile şi convingerile noastre. Ceea ce vedem şi considerăm că există – există numai pentru că noi credem. Boala, ca şi frica, porneşte chiar din mintea noastră, este rezultatul minţii noastre înspăimântate. De aceea renunţarea la frică conduce în mod aproape automat la dispariţia bolii.

Eliberarea de frică este ceea ce ne trebuie pentru a ne permite să vedem adevărul care a existat dintotdeauna în faţa noastră, dar pe care nu ne-am îngăduit să îl percepem. Eliberaţi de frică putem să vedem cine suntem cu adevărat. Pentru a reuşi să ne eliberăm de frică, avem nevoie de a crede real că nu suntem singuri. „Avem nevoie de credinţa nezdruncinată că Dumnezeu ştie exact de ce avem nevoie în fiecare moment al existenţei noastre şi avem nevoie de acceptarea detaşată a tuturor experienţeleor care ni se oferă, desigur, toate spre binele nostru.”

Dacă Dumnezeu vrea, pe 9 ianuarie 2010 vom continua să vorbim despre FLACĂRA VIOLETĂ – Vizualizarea.

Până atunci, vă urez din suflet: LA  MULŢI  ANI!

Jenița Naidin


***

FLACĂRA VIOLETĂ – Vizualizarea

– Credinţa vindecă –

 

 LA  MULŢI  ANI!

Mulţumesc din suflet tuturor cititorilor rubricii SCRISUL şi CITITUL ca  TERAPIE.

Începem comunicarea noastră în anul 2010 prin cuvinte ce vor completa ultimul articol din anul 2009, articol în care am vorbit despre această carte minunată scrisă de doctorul Teodor Vasile, FLACĂRA VIOLETĂ.

Mai întâi să citim împreună un text din Sfânta Scriptură, Evanghelia după Marcu:

”De aceea vă spun: Pe toate câte le cereţi rugându-vă, să credeţi că le-aţi şi primit, şi le veţi avea”.

Medităm la acest text şi, în acest fel, înţelegem mai bine valoarea vizualizării. Învăţăm să ne imaginăm cât mai viu şi cât mai posibil scopurile vieţii, sensul vieţii noastre.

Culoarea violet, după cum ştim, este o culoare protectoare, subtilă, mistică ce are rolul de a ne permite să înţelegem Iubirea lui Dumnezeu. Din punct de vedere spiritual este considerată a fi „o reflexie a Sfântului Duh”. Culoarea violet sporeşte încrederea în sine şi forţa spirituală. Cristalul de culoare violet, Ametistul, ajută la trezirea înţelepciunii şi a iubirii.

Doctorul Teodor Vasile ne spune în legătură cu metoda de vindecare ”meditaţia flacăra violetă” următoarele: „Conştientizarea acestui  efect miraculos, vizualizarea culorii violet şi asocierea ei cu o lumină purificatoare, cu Har Divin, sunt esenţiale pentru reuşita acestui ritual de meditaţie integrativă. De altfel, eficienţa acestuia este determinată, pe de o parte, de priceperea şi dăruirea celui care îl conduce şi, pe de altă parte, tocmai de puterea de concentrare şi capacitatea de vizualizare a practicantului. Pe lângă acestea, un rol foarte important îl joacă încrederea. Da! Încrederea acordată şi credinţa Ta în vindecare (Credendo vides).”

Dacă noi, oamenii, percepem diferit anumite lucruri, în ceea ce priveşte vindecarea, starea de bine în esenţa ei, este aceeaşi, o simţim toţi la fel. Când suntem sănătoşi avem o stare ce o numim: „Armonie cu Întreg Universul”, stare ce, spune autorul, o simt cei care parcurg cu credinţă întregul ritual de meditaţie integrativă Flacăra Violetă. În cadrul acestei meditaţii, pe lângă vizualizările respective se spun mental, între altele, următoarele afirmaţii: „Sunt conştient de cine sunt şi de menirea mea pe acest pământ.”; „Sunt o fiinţă de Lumină, creată după chipul şi asemănarea Domnului şi nimic din ceea ce este întunecat nu mă poate afecta.”

Eu obişnuiesc să spun cuvintele aceastea în timp ce vizualizez  acţiunile ce le am de făcut: o călătorie, o conversaţie, cărţile pe care le voi scrie.

În ultimul timp sunt disponibile multe cărţi despre importanţa vieţii spirituale, despre importanţa încrederii în Dumnezeu. Fiecare dintre noi are liberul-arbitru şi, din aceste cărţi urmează să alegem, cu discernământ, ce ne este de folos.

Este esenţială dorinţa de vindecare, esenţială este voinţa omului. ”Dumnezeu dă omului Harul Său numai dacă acesta vrea să îl primească şi-l doreşte din tot sufletul.”

Să spunem cât mai des că suntem stăpânii gândurilor noastre şi vom gândi corect.

În mintea noastră vin şi gânduri greşite, noi nu putem împiedica să vină aceste gânduri, dar trebuie să le înlocuim imediat cu gânduri pozitive, corecte. Să conştientizăm faptul că s-a dovedit ştiinţific: un gând pozitiv este de sute de ori mai puternic decât un gând negativ. Să gândim pozitiv şi să fim stăpânii gândurilor noastre. Un gând al nostru atrage către noi gânduri asemănătoare. Gândurile sunt cauza primară a evenimentelor pentru că, un gând puternic pleacă în Univers, atrage magnetic şi se pune de acord  cu frecvenţa similară lui, iar valoarea acelei frecvenţe revine la cel care a emis gândul şi determină starea sufletească. Ne dăm seama că am gândit sau am acţionat greşit prin felul în care ne simţim. Dacă avem o stare de confort înseamnă că am gândit şi acţionat corect.

Dacă ne simţim rău, trebuie să ne analizăm gândirea şi să ne îndreptăm mintea la Dumnezeu. Obişnuiesc să spun mental: Mulţumesc, Doamne!;  Toate evenimentele din viaţa mea sunt date de Tine spre binele meu spiritual, spre desăvârşirea mea; Te iubesc Doamne în primul rând pe Tine, Tu ai grijă de mine;  Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu şi tuturor celor din jurul meu. Este un mod de a mă ajuta pe mine însămi. Aşa mă refugiez în templul sufletului meu şi este bine, sunt senină în faţa evenimentelor vieţii care nu ne ocolesc pe nici unul din noi. Doctorul Teodor Vasile spune: Credinţa este cea mai puternică forţă de care omul se poate folosi şi cea dintâi condiţie ca el să se poată vindeca. Credinţa puternică, deplină, desăvârşită, reuşeşte să vindece cu adevărat. Prin credinţă, omul poate ajunge la cunoaşterea de sine ”

Ştim faptul că fiecare gând pe care îl avem creează o formă energetică cu efecte în Univers, dar şi asupra noastră înşine. Suntem fiinţe de energie, trăim într-un univers de energie ce poartă informaţii. Structura energetică a corpului uman, a cărei întreagă complexitate e cunoscută doar de Dumnezeu, conduce corpul fizic.

Avem de conştientizat faptul că: a ne împăca  cu noi înşine înseamnă că suferinţele create de gândurile noastre negative vor dispărea. Deci, să ne facem introspecţia cu mult curaj.

În noi este puterea de a ne vindeca şi de a ne menţine starea de sănătate.

Gândirea este un dar dumnezeiesc. Pe cât posibil să avem o gândire pozitivă. Emil Coué nu trata oamenii, ci îi învăţa să se trateze singuri.

Propoziţia lui:

„Zi de zi mă simt din ce în ce mai bine şi din toate punctele de vedere” a vindecat milioane de oameni.

Să o spunem şi noi în fiecare zi cu credinţă.

Nu ne costă nimic, dar avem de câştigat.

Scriu pentru Dumneavoastră cu IUBIRE şi RECUNOŞTINŢĂ.

   2010,    Jeniţa Dodiţă Naidin

Aici am fotografiat flori  de câmp mergând să  aprind o  lumină la Mormântul

Domnului Ovidiu Drimba.

***

Azi,  13  Ianuarie 2016  am postat fotografii pe care le-am făcut pentru Dumneavoastră

să le priviţi pe Blogul meu şi care au culoarea violet, culoarea spiritualităţii

***

Articol  adus pe  Prima pagină

azi  27 octombrie 2018

Jeniţa Dodiţă Naidin

În brațele lui Dumnezeu