Edgar Cayce –Suflet și Spirit

În grădina Muzeului Județean Bistrița. foto: jenița naidin

Edgar Cayce spunea:  „Trăim acum niște vremuri în care oamenii de pretutindeni caută să cunoască mai multe despre tainele minții și sufletului”.

În cartea:

 „Suflet și Spirit- Înțelege pe deplin  viața  și  propria ta persoană”,  Editura  ADEVĂR  DIVIN, Brașov, 2009,  nepotul autorului, Charles Thomas Cayce, spune:

„Edgar Cayce a fost probabil cel mai renumit medium din vremea noastră, activitatea sa fiind înregistrată  cu cea mai mare grijă.”.  „Pe lângă talentele sale neobișnuite, Cayce era un om profund religios, care a predat la școala de duminică întreaga sa viață și a citit Biblia în întregime, de un număr de ori egal cu numărul anilor săi. Întotdeauna încerca să se pună de acord cu Voința Divină  studiind Scripturile și ducând o viață în care rugăciunea ocupa un loc important, precum și încercând să fie de folos celor care veneau să-i solicite ajutorul.

 El și-a folosit talentele numai pentru a ajuta.

Datorită  simplității și smereniei lui Cayce, precum și dăruirii sale în a face bine lumii, oamenii continuă să fie atrași de povestea vieții și a operei sale, precum și de informațiile vaste pe care el le-a furnizat.”.

De asemeni, John van Auken, Editor, ne arată:

„Cayce acționa ca și cum ar fi scanat întregul corp al persoanei, dinspre interior spre exterior! El explica faptul că mintea subconștientă a oricărui om conține toate datele privitoare la starea trupului fizic în care locuiește, iar Cayce pur și simplu se conecta la mintea mai profundă a pacientului. El putea, de  asemenea,  să indice  cauza problemei, fie că aceasta provenea din  fragedă copilărie sau din urmă cu câteva vieți, dintr-o  altă încarnare a sufletului. Acest lucru putea fi cunoscut datorită faptului că  sufletul își amintește toate experiențele  sale. El a explicat că porțiunile mai profunde ale minții subconștiente constituie mintea sufletului, iar unele porțiuni ale subconștientului și ale sufletului se află în trup, având propria lor personalitate.

În cursul lecturării vieții  subiecților, Cayce se conecta atât la mințile subconștiente ale celor care puneau întrebările, precum și la Conștiința Universală.”.

Am parcurs cele 142 pagini ale cărții cu atenție, dar și cu o mirare continuă, gândindu-mă  la ce înzestrare a dat Dumnezeu unui om pentru a ne arăta, prin el, puterea Sa infailibilă.

Acum, nu voi face un comentariu asupra informațiilor din această operă valoroasă, dar mă voi rezuma să citez câteva propoziții din cele foarte multe pe care le-am subliniat în timpul lecturii  captivante.

Iată:

„Cel care nu caută să se stăpânească pe sine, își caută propria osândă. Controlați-vă pe voi înșivă, astfel încât să puteți cunoaște adevărata viață și lumină!”.

„Mai întâi, află care îți sunt idealurile – fizice, mentale și spirituale. Și înțelege că rezultatul fizic este mai întâi conceput în spirit, apoi construit în mod corespunzător de către minte, și apoi capătă o formă concretă în planul material – în funcție de atitudinea pe care o menții.”

„Află care îți este idealul spiritual după care va acționa mintea, și vei descoperi că lucrurile materiale vin așa cum trebuie și când trebuie.”.

Citatele prezentate ne arată doar cum răspundea Cayce, fără a ști întrebarea, și majoritatea așa le găsim în carte, dar au un indicativ cu titlul: „Lectura…”. 

Sper ca în viitor, pe baza însemnărilor ce le-am făcut,

să scriu un comentariu despre această carte importantă.

Iubesc cerul și îl fotografiez. j.n.

Cu Iubire  și Recunoștință,

  Jeniţa Dodiță Naidin

Joi, 5 Ianuarie 2023

Cu fața  spre LUMINA  DIVINĂ

În grădina Muzeului județean Bistrița. Vara anului 2022. foto: j.n.

*******