O Bucurie pentru judeţul Bistriţa-Năsăud

imagine de la fereastră. 23 Septembrie 2020. j.d.n.

Am citit textul pe care îl reproduc în întregime mai jos,  pentru ca să ne bucurăm împreună de realizarea culturală ce priveşte întreg Judeţul Bistriţa-Năsăud.

În această prestigioasă revistă publică scriitori şi oameni de cultură din  judeţul  B-N şi nu numai.

Cu mulţi ani în urmă, când am primit primul exemplar al acestei publicaţii  de la Omul de cultură, preotul Ioan Pintea, am spus după lectură că o asemăn cu revista Secolul 21.

De atunci sunt, cred, 14 ani şi mereu citesc această revistă-carte,  cum am denumit-o, cu mare interes. Apreciez în mod deosebit editorialul Domnului Olimpiu Nuşfelean.

Dar, să citim despre Premiu:

„Premiul Revista anului pentru Mișcarea literară

            Vineri, 11 septembrie, ora 11, la Casa Vernescu, Calea Victoriei nr. 133, fără public, într-o Gală filmată de TVR, a avut loc Festivitatea de decernare a Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2019. Cu acest prilej au fost acordate șiPremiile Asociației Revistelor, Imprimeriilor și Editurilor Literare (A.R.I.E.L.) pentru anul 2019. Juriul pentru decernarea Premiilor A.R.I.E.L. pe anul 2019, alcătuit din: Nicolae Manolescu (Președinte, președintele Uniunii Scriitorilor din România), criticul Dan Cristea, poetul Nicolae Prelipceanu (membri), a acordat Premiul Revista anului revistei Mișcarea literară din Bistrița (director Olimpiu Nușfelean). Din ARIEL, Asociația Revistelor, Imprimeriilor și Editurilor Literare, fac parte 34 de reviste ale Uniunii Scriitorilor sau care sunt sub egida Uniunii, și 15 edituri literare. Premiul a fost acordat la Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România desfășurată recent la București, în condiții de pandemie Alături de premiul „Revista anului” s-au mai acordat: „Cartea anului” pentru poetul clujean Vasile Igna, volumul de poezii „Periscop”, Editura Cartea Românească, și „Editura anului” pentru Editura Junimea din Iași. Amintim că, de-a lungul anilor, premiul „Revista anului” a fost acordat unor publicații literare precum „România literară”, „Viața Românească”, „Orizont”, „Steaua”, „Ramuri”, „Familia”, „Arca”, „Ex Ponto”. Simpla enumerare a acestor reviste ne arată că revista „Mișcarea literară” a fost așezată, foarte onorant, alături de publicații de mare prestigiu ale actualității literare. Felicitări redacției, colaboratorilor, cititorilor, instituțiilor care susțin revista!”

(articol preluat din ziarul Răsunetul de  Marţi, 22 sept. 2020, publicație condusă de MENUȚ MAXIMINIAN)

*** 

Felicit întreg colectivul Revistei Mişcarea literară.

Minunate flori. j.d.n.

*** 

Cu Iubire  şi Recunoştinţă

Jeniţa Dodiţă Naidin

Luni, 23 Septembrie 2020 

Spre  O  LUMINĂ  CALDĂ